Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Μεγάλος παίκτης και μεγάλος άνθρωποςΤο φιλανθρωπικό του πρόσωπο και την τεράστια ευαισθησία που τον διακρίνει, (απ)έδειξε για ακόμη μία φορά ο Τιερί Ανρι.
Ο Γάλλος διεθνής επιθετικός της Μπαρτσελόνα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των «μπλαουγκράνα» ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το πόσο των 56.000 ευρώ στη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», προς ενίσχυση των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού στην Αϊτή.
«Είμαι πολύ συγκινημένος από αυτή την τραγωδία και είναι πολύ καλό που όλοι τρέχουν για να βοηθήσουν την Αϊτή», τόνισε αρχικά ο Ανρί, ο οποίος συνέκρινε τον φονικό σεισμό στην Αιτή με αυτόν που είχε συμβεί πριν 20 χρόνια στη Γουαδελούπη από όπου έχει ρίζες ο ίδιος:
«Με συγκινεί επειδή σχεδόν 20 χρόνια πριν, κάτι παρόμοιο συνέβη στη Γουαδελούπη και ξέρω ότι οι Αϊτινοί πρέπει να βρουν τον τρόπο και να συνεχίσουν. Έχω πολλούς φίλους εκεί.»
Και κατέληξε αναφέροντας: «Η Αϊτή είναι μία πρώην γαλλική αποικία. Είναι σαν ξαδέλφια μας. Χρειάζονται βοήθεια. Ένιωσα ότι ήμουν υποχρεωμένος να κάνω κάτι. Για αυτό το λόγο αποφάσισα να κάνω δωρεά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου